Medeltidsklänningar

Jag och mina flickor ska på medeltidsdagar och ska då vara klädda i passande kläder.

Jag fick en idé om hur min klänning skulle se ut men hittade inget sådant mönster. Mönstret här under var det bästa jag hittade och den ena tösen var nöjd med den röda modellen.

Hennes klänning blev lite stor i bysten tyckte hon och lite väl smal över höfterna och jag tappade sugen helt och hållet. Inte roligt när man suttit och sytt i ett par timmar och det inte blir perfekt eller ens bra. Jag hängde den åt sidan började istället sy på min.

Min klänning ja. Den som inte skulle se ut som någon av modellerna i mönstret. Jag ritade om lite och sedan hoppades jag på det bästa.

När min blå klänning var färdig och jag stolt visade upp den för min dotter så blev hon nästan svart av avund och bad med så söta valpögon som mammor har så svårt att värja sig emot. Ja vad ska jag säga. Hon fick min blå klänning. Jag har sytt den så att man kan variera ganska mycket i midjemått och den passar ändå.

Det var bara att ge mig ikast med den röda som hängde där på sin galge och skämdes över sin fulhet. Fick klippa och sprätta och sedan blev den likadan som den blå.

Känner en sådan frihet över att inte vara fast knuten till mönstret. Jag kan göra lite som jag vill.

Love moreva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s