Torka blast

Jag har tidigare skrivit om att vi försöker ta vara på så mycket vi kan av det vi odlar.

Morötter har ganska mycket blast till varje rot. Blasten innehåller mer näring än vad roten gör. Vi plockar in lite morötter i taget och då blir det ganska mycket blast. Det är svårt att trycka in så mycket blast i vår lilla torkugn så jag har löst det på ett annat sätt i år.

I flera böcker jag har som handlar om att plocka in örter så torkar de örterna i örtsängar. Det är bommulstyg som man hänger i taket på en mörk vind.

Jag har hängt mitt tyg i kökstaket. Jag valde det mörka hörnet som också är nära våran kamin. Värmen från kaminen hjälper till vid torkningen och nu kan jag torka mycket större mängder grönt på en gång. Det har fungerat mycket bra.

Just morotsblastens tjocka stjälkar torkar dåligt så de grövsta klipper jag bort.

Vad gör jag med den torkade blasten då? Jo jag mixar det till pulver och så har det blivit ett vitamin/mineraltillskott till våra smoothies. (det har jag skrivit om tidigare)

Det är kanske lätt för er att tro att vi verkligen tar hand om ALL blast men så är det inte. Det är inte alla dagar som vi orkar stå och ta hand om det och då låter vi bli. Konsten är att vara nöjd med sig själv de dagar man inte orkar eller vill skörda eller verkligen ta hand om allt man har. Man måste glädja sig åt det man gör, om det är mycket eller lite spelar ingen roll.

Det är också viktigt att göra det som känns roligt och inspirerande för tillfället. Det kanske känns roligare en annan dag. Jag tänker att ingenting är odlat förgäves även om det åker till komposten. Du gav dig själv möjligheten att sköra men du har inget tvång att faktiskt göra det. Känn hur bra det var att ha haft möjligheten i alla fall.

Love Eva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s